TJ Sokol Svinov : VSK VŠB - TU Ostrava B 3:1 (-16, 25, 23, 24)22.02.2024

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Aleš Blok: Džjura, Karlos, Aleš Účko: David M.
Diváci: Zapisovala Zuzka S. Do úmoru povzbuzoval, hecoval a byl ochoten se v případě nouze nechat přibít na palubovku soupeřovými bombardéry: Arny

Do prvního setu zůstal na lavičce Vojta. Začátek setu byl vyrovnaný tak do stavu 6:5 pro soupeře. Pak na nás padla nějaká smradlavá zašpiněná deka, soupeř bodoval, my kazili a byli jsme tak trochu jako v limbu. I přes povzbuzování to nešlo a set jsme prohráli 16:25.

Do druhého setu šel na smeč Vojta, Alda se přesunul na blok a na střídačku si šel oddychnout Džura. Na začátku setu nám soupeř utekl o tři body, ale nás to nezlomilo a první set se na nás psychicky nepodepsal. Začalo se dařit, dotáhli jsme se bodově a pak boj pokračoval střídavě o každý bod. Koncovka se nám povedla a soupeř si bral oddechový čas za stavu 23:22 a 24: 22 pro nás, který mu vyšel, srovnal na 24:24, ujal se vedení 25:24. Kupodivu nás to nesložilo, srovnali jsme a vyhráli set 27:25.

Do třetího setu se na blok vrátil Džura a sednout si šel Alda. Opět se bojovalo o každý bod, ale stále jsme si udržovali dvou až tříbodový náskok, který ale soupeř stáhnul a stav v koncovce byl 22:22. Další náš získaný bod byl tak trochu šťastný, rozhodčí VŠBákům písknul tahaný míč pod sítí a přiznal nám bod. A nastala chvíle vzrušeného debatování s rozhodčím, s připomínkou že takové míče rozhodčí nechávají hrát i v extralize a pod. Po chvíli třenic se po odpískání podání podařilo soupeřům stav srovnat na 23:23 a opět tu byla vypjatá koncovka, kterou jsme zvládli lépe a set vyhráli 25:23.

Do čtvrtého setu jsme šli v nezměněné sestavě, jen Arnymu pomalu odcházel hlas. Kluci nastupovali s odhodláním tento set vyhrát a začátek tomu napovídal a stále jsme si udržovali dostatečný bodový náskok a soupeři nepomohl ani jeden oddechový stav, který si bral za nepříznivého stavu 13:17 a 15.21. Zdálo se, že je vymalováno, ale kde žé - na rozdíl od soupeře se nám přestalo dařit v útoku i obraně a museli jsme brát oddechový čas my za stavu 22:21. A teď začala urputná bitva o každý bod, jednou jsme vedli my a podruhé soupeř a Arny dával hlasivkám pořádně při povzbuzování zahulit ,hlavně se překonával od stavu 24:24. Jeho povzbuzování doplněné Zuzčiným a excelentní závěr byl toho příčinou, že ve čtvrtém setu vítězíme 26:24 a celkově 3:1. Radostí z vítězství jsme si společně v kolečku poskákali a soupeř naštvaně odcházel s pocitem křivdy z průběhu koncovky třetího setu.

Sepsal(a): Arny
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Poruba 3:0 (15, 17, 9)21.02.2024

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O., Marcela Smeč: Jana D., Zuzka C., Marcela Blok: Ráďa, Martina J., Lucie H. Bez pozice: Hanka

Při rozcvičování jsme si myslely, že už jsou na palubovce soupeře obě mužstva. Jelikož Poruba přijela asi ve 14 lidech. Dokonce během hry prostřídaly i libera. Ale jsou to velmi mladé hráčky a my jim vůbec nedaly šanci. První 2 sety jsme vždy uhrály svoje. Hodně zalívaly a i na bloku se naše holky blýskaly. Ale ve třetím setu za stavu 11:9 šla podávat Zuzka C. A Jana ji řekla ať to dohraje a ona to opravdu dopodávala. Občas ještě přešel míč k nám, ale to už soupeřky nevybraly. Hezký, příjemný trénink..

Sepsal(a): Jana D.
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-10, -12, -11)15.02.2024

Sestava: Nahrávka: Mirka, Gabka, Ája Smeč: Irena, Helena Blok: Martina J., Marci

Jelikož jsme zodpovědný tým, již několik dní před termínem utkání jsme si ověřovaly, kolik nás na zápas dojde, přičemž byla zjištěna nepřesvědčivá bilance: jedna namožená záda, jedno nefunkční rameno, jedny (moje) téměř nefunkční plíce a naše opora týmu, Marcelka, na antibiotikách. No nic, nenechaly jsme se zastrašit a před zápasem jsme se posilnily, ostatně jako vždy, alkoholem. Vítězství nám hned přišlo reálnější, byť se na našem zdravotním stavu nic nezlepšilo.
Do utkání jsme vstoupily trochu rozpačitě. Ačkoliv byly soupeřky tabulkově slabší, panoval na naší straně zmatek doplňovaný o salvy mého dunivého kašle, a tak se bojovalo o každý bod. Naštěstí nás podrželo silné podání a my se postupně dostaly do své hry a slušného vedení. Ve chvíli, kdy Marcelka předvedla neuvěřitelný bloko-smeč, rozhodila soupeřky natolik, že téměř nebyly schopné bránit se našim nepřesným útokům. Popravdě ani jejich trenér si s naší nevyzpytatelnou hrou nevěděl rady. Zakončení prvního setu již měla ve svých rukou Ája a její nehratelný servis.
První set jsme získaly, nicméně mé plíce začaly stávkovat, a tak do druhého setu nastoupila Miruška a Ája díky své univerzálnosti (ano i na bloku si ji umíme představit) si šla zasmečovat. Začátek druhého setu byl z naší strany opět trochu rozpačitý a se soupeřkami jsme se přetahovaly o vedení. Martinka, jako správná kapitánka, svým spoluhráčkám při příjmu dokázala přesně ukázat, kam v hřišti dopadne podání soupeře, aniž by se ho některá z nás stihla dotknout. Miruška jen bezradně sledovala balón, který by jistě zvládla zahrát, kdyby nebylo oněch bolavých zad. Naštěstí zafungovaly naše skvělé blokařky a nahrávačská posila na smeči se ukázala jako velmi silný článek. Sázely jsme jeden bod za druhým a závěr setu již byl opět v režii Áji a jejího brutálního podání. Druhý set byl v kapse.
Protože se mi podařilo dostat do plic trochu vzduchu, prostřídaly jsme opět složení a vrhly se do třetího setu s touhou zápas co nejrychleji ukončit (nejsme už nejmladší že). Nutno říct, že pokud si soupeřky myslely, že polevíme, tak se krutě zmýlily. Naše servisy byly drtivé, smeče získaly na důraznosti. Neměly šanci, přesto neztrácely elán a vrhaly se snaživě za každým balónem. Smrtící ránu jim ovšem zasadila Ája, která projevila svou, pro nás doposud neznámou, bezcitnou stránku, a ve chvíli, kdy se soupeřkám podařilo v poli vybrat v podstatě nehratelný balón a všechny byly v pohybu, aby situaci zachránily, Ája s ledovým klidem (hodným Kleopatry, když trávila svého bratra Ptolemája) zahrála prsty přímo na náměstíčko soupeřek. Poprava byla dokonána! Zbývalo ještě několik bodů k vítězství, ale shodly jsme se, že tento okamžik vzal soupeřkám poslední vítr z plachet, a my jsme bezpečně vyhrály náš první zápas v jarní části.

Sepsal(a): Helena

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-16, -16, -15)13.02.2024

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Kačka Smeč: Pavla, Zuzka C. Blok: Helča, Hanka, Martina J.

První zápas jarní sezóny ....musím nás všechny pochválit, další jen třísetový a cca jen hodinový zápas se soupeřkami, které byly v tabulce nad námi. I přes nějaké menší zádrhely, jakože se soupeřky do nás úplně netrefily nebo že jsme to hodily do toho štrikovaného nebo mimo akvárko atd., se hrálo v uvolněné a dobré náladě a to se pak odráželo i v samotné hře. A asi pomohla i taktika slepiček a jak trefně poznamenala Zuzka C. po druhém setu, stáhly jsme je jak králíčky :-). Nechyběli ani naši známí sázkaři, kterým jsme asi moc radosti neudělaly :-))

Holky, děkuji za hru, bylo to super. Těším se na příště!

Sepsal(a): Zuzka
Rozhodčí: Dalibor Lžičař

VA mládeže Havířov : TJ Sokol Svinov 1:3 (23, -11, -22, -17)08.02.2024

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Ríša Blok: Bob, Karlos Účko: David M. Bez pozice: Aleš
Diváci: Povzbuzoval a hecoval Arnošt

Po jednom jediném tréninku v lednu jsme nastoupili proti VAM Havířov dnes u nás jako domácí tým, který nás v prvním zápase porazil 3:2. Ještě dva dny před zápasem to vypadalo, že na bloku bude muset hrát Arnošt. Část i s ním potvrdilo 6 borců. Nemusel, nakonec jsme se sešli v devíti.

Do prvního setu nastoupil Bob, Vojta, Soki, Dejv, Kuba a Karlos s odhodláním, že soupeři oplatíme porážku. Začátek setu nám ale utekl a soupeř vedl 6:2. Vojta si nesedl na náhře se Sokim a 3 x zasmečoval úspěšně, ale do pásky. Ani nahrávky na střed Bobovi jaksi moc nevycházeli. Poté se hra vyrovnala a přetahovali jsme se o každý bod. Od stavu 21:21 začal bodovat soupeř a za stavu 21:23 vystřídal Vojtu Ríša. Ještě jsme bojovali co to šlo, ale koncovka se lépe povedla soupeři a prohráli jsme 1 set 23:25.

Do druhého setu nastupujeme s odhodláním, že se o výsledek popereme ze všech sil. Na lavičce po domluvě o pauze po prvním setu zůstal Vojta a Aleš a s nimi ze všech sil povzbuzující Arnošt. Boj byl o každý míč a vedení se střídalo až do stavu 7:7. Potom přišla naše chvilka, jejich bombardéři kazili víc než naši a za stavu 16:10 pro nás střídali. Nepomohlo jim to a my v pohodě a pěknou hrou dotáhli 2 set do vítězného konce 25:11.

Opět v oddechové části mezi sety jsme si vytýčili koncový cíl, že soupeři už nepovolíme vyhrát žádný set a v nezměněné sestavě jdeme vstříc vytčenému cíli. Ze začátku to byl opět vyrovnaný boj o každý bod, ale od stavu 4:3 pro nás začínáme soupeře trápit dobrou obranou i útokem, a za stavu 14:7 jsme přinutili soupeře si vzít tajmal a střídat. Obraz hry na hřišti se nezměnil a druhý tajm si soupeř bere za stavu 22:16 a začalo se jim dařit, my začali kazit a soupeř snížil stav utkání na 23:22. To naštvalo Kubu a neomylným smečem nás uklidnil a udělal pojistku na 24: 22 a dalším úspěšným smečem set ukončil Dejv a vyhráli jsme 25:22.

V pauze mezi sety jsme uklidnili rozbouřené hormony a s odhodláním nepřipustit pátý set jsme vlítli na soupeře, který se zpočátku jaksi nemohl vzpamatovat ze ztráty 3 setu. Vedli jsme 8:3, ale soupeř se nadechl a snížil na 11:9. Bereme si takticky tajmal , uklidnili jsme se a bod po bodu získali náskok na 17:11. To přinutilo Havířov k vybrání prvního tajmu a za stavu 19:11 ke střídání. My chtěli poslat na hřiště Aleše, ale ten řekl, ať si to kluci již dohrají, že dlouho nehrál a není rozcvičený. Takže v nezměněné soustavě a za bouřlivého povzbuzování lavičky set vyhráváme 25: 17.

Co dodat na závěr: odveta se nám povedla – paráda.

Sepsal(a): Arny
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : TJ Sokol Bohumín 3:0 (15, 18, 17)07.02.2024

Sestava: Nahrávka: Zuzka, Janča O. Smeč: Jana D., Pavla, Zuzka C. Blok: Hanka, Martina J.
Diváci: Zapisovala Áďa

Na poslední odložený zápas zimní části přijely k nám z dalekého východu (promiň Jančo) holky z Bohumína. Jasné favoritky této sezóny, které zatím neprohrály zápas. Proti Sfiním, které se ale rozhodly si volejbal užít, zasmát se a mně udělat chuť na mou slavnou jednu pozápasovou plzničku.

Již při nástupu na kurt nám Janča O. sdělila naši novou strategii, obligátní na tři, přes to štrikované a trefa do akvárka, byla nahrazena: Vyhneme se kačenkám. A s touto inovací jsme nastoupily do hry. Hned od začátku jsme s ní slavily úspěch. Stav 7:2 byla studená sprcha pro naše soupeřky, které začaly tušit problém a náš oblíbený trenér „rozložím si svoje holky sám“ zareagoval time-outem. Na to bylo třeba ihned odpovědět, a tak Pavča poslala na druhou stranu balón z kategorie nechytatelných. Pohodlně jsme udržely náskok a dokráčely jsme k 25 bodům. Nejvíce nás podrželo podání a mizerný příjem soupeřek.

Před druhým setem jsme se dohodly, že žádná strategie typu: Povolit a přitáhnout, se konat nebude a zůstaneme u „Vyhneme se kačenkám“. Tedy kromě Marti, která se rozhodla pro sebe taktickou průpravu upravit na „Sestřel si svou kačenku“, a v jejím provedení toto slavilo jednoznačný úspěch. Janča D. usoudila, že nejlepší je zalít bohumínskou zahrádku a sázela tam jednu zalívku za druhou. Nešťastné pohledy soupeřek dávaly tušit, že strategie to byla správná. Ani tento set nenabídl žádné vzrušení a k překvapení Bohumína jsme si i tento vyhrály.

Před třetím jsme tušily, že Bohumín zabere. Nahrávačky Zuzka a Janča nám hodně důrazně připomínaly, že nesmíme za žádnou cenu usnout a nějaký čtvrtý či, nedej bože, pátý set nepřipadá v úvahu. Ale začátek nám utekl, stav 2:5 nebylo to, co jsme chtěly. Zato na druhé straně došlo k výraznému pookřání. Jak zareagovat? Jednoduše, vzít time-out, nechat soupeřky poslat balón do spodní pásky a pak dát 3 až 4 balóny jako přímé body z podání, což byla cesta, kterou nám ukázala Hanka. Tohle na druhé straně nevydýchal trenér, opět vzal time-out, což se ukázalo jako zcela zbytečné. My už byly tak rozjeté, že nemám nejmenší tušení, co by se muselo stát, abychom se zastavily. Stav na ukazateli byl však neúprosný, protože spolehlivě otáčela naše nehrající vedoucí družstva Áďa.

Tři bludišťáci jsou doma a my se těšíme na první zápas jarní sezóny, který odehrajeme v Polance za týden.

Holky díky za hru, bylo to skvělé!

Sepsal(a): Zuzka C.
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 3:0 (20, 8, 21)14.12.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Martin P., Kuba Blok: Karel, Karlos Účko: David M.
Diváci: Připraven nastoupit a zapisovatel: Arny

Na zápas nás mělo být v pohodě sedm, ale v 14,12 hod přišel mejl od Jirky, že ho střelilo v zádech daleko víc než před Starou Bělou, ani se nehne a nedorazí. Takže jsme zůstali na jednom blokaři a k případnému hraní se připravil Arny. Zápas jsme začali v neobvyklém postavení na druhém bloku s Karlem a všeobecně špatným začátkem. Soupeř nám utekl  až na 2:9. Pomalu jsme se začali vzpamatovávat z úvodního šoku a obrátili jsme stav na 10:9. V další části setu jsme si udržovali stav o tři až čtyři body pro nás a set nakonec vyhráli 25:20.

V druhém setu přišlo další překvápko. Soupeř se asi nevzpamatoval z obratu prvního setu a konec to byl pro ně asi krutý. Vyhráli jsme 25:8.

Třetí set a opět překvápko, ale tentokrát na naší straně. Soupeř se vzpamatoval, mi dělali chybu za chybou a asi to na place zajiskřilo, Naštěstí jsme soupeřův náskok zlikvidovali a od stavu 10:10 začala tahanice o každý bodík až do stavu 21:21. Tam se to zlomilo a set jsme dotáhli k vítězství 25:21 a poslední zápas podzimu vyhráli 3:0.

Sepsal(a): Arny
Rozhodčí: Ivan Štefek

Vánoční turnaj ve středisku volného času na ul. Gurtějovová09.12.2023

Sestava: Blanka, Hanka, Adél, Irena, Jana

Blanka sestavila "tým" ,kdy z 6 hraček jsme 5 hraček na sebe zvyklí ze Svinova. První set jsme sice prohrály, ale hned v druhém jsme ukázaly co umíme. Už jsme nekazily podání,veškerý příjem byl na nahrávku a pak zakončily smečem. V následujících dalších zápasech jsme už žádný set nepustily a tak jsme se umístily na krásném 1.místě , ale co bylo nejdůležitější,  že jsme si dobře zahrály. Vystřelily jsme rychlé špunty a popřály si hezké svátky.

Sepsal(a): Hanka

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Bohumín 2:3 (25, 19, -28, -17, -10)07.12.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Martin P. Blok: Džjura, Borec, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Zápis Arnošt a Nelinka

Představte si zápas jako horskou dráhu plnou vzestupů, pádů a nečekaných zvratů. Naši kluci získal první dva sety s takovou lehkostí, že byste si mysleli, že hrají proti skupině středoškoláků. Během toho však Vojta skončil s bolavou rukou v péči zkušených mediků ve zdravotnickém stanu.

Však pak nastal zvrat. Bohumín, pod tlakem možné porážky, se soustředil a začal hrát s novou vervou. Svinov se zdál být zaskočen tímto náhlým zlepšením a začal ztrácet svou původní jistotu. Napětí na hřišti dále eskalovalo, když kapitán Bohumína dostal červenou kartu za nevhodné komentáře vůči rozhodčímu jako je u nich již zvykem. Tento moment vyvolal mezi hráči a fanoušky silné emoce a zdálo se, že může zápas ovlivnit. Nicméně Bohumín i přes tuto nevýhodu dokázal udržet klid a soustředit se na hru.

Závěr zápasu byl pro Svinov hořký. Po tak slibném začátku a následné prohře 2:3 bylo cítit ve vzduchu zklamání, které dopadlo především na Davida, který musel těsně před koncem nečekaně vystřídat a utéct. Ale hej, to je sport - někdy slavíte, a jindy... no, utíkáte blít.

Doplnění Arnošta: Do 3 setu nastoupil Borec místo zraněného Vojty a šel na post blokaře a Karlos na smeč. Za stavu 8:9 pro soupeře vznikla debata mezi kapitánem Bohumína a rozhodčím a vyústilo to v červenou kartu a srovnání setu na 9:9. Od té chvíle soupeř vždy vedl, my to srovnávali do stavu 19:22 pro bohumín, kteý pak vedl 24 :19. Podařilo se nám srovnat na 24:24 a pak nastala tahanice o každý bod. Jednou jsme mohli set ukončit my, potom zase soupeř a tahanice byla do stavu 28:28. Potom soupeř zvýšil na 29:28 a pro nás smolným míčem set získal pro sebe. To nás rozhodilo, soupeři se začalo dařit jak na útoku, tak i v perfektním poli a v poklidu set vyhráli. V 5 setu byl soupeř opět lepší a za stavu 7:11 odešel z hřiště David jako blesk, nastoupit musel Vojta a set jsme jiož nedokázali zvrátit v náš prospěch. Po zápase jsme zjistili, že david seděl na WC s žaludeční nevolností a pobyl si tam i v době, kdy se kluci stačili osprchovat.

Sepsal(a): Martin P.
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov 3:2 (-21, 19, 16, -19, 11)28.11.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Kuba, David M., Aleš Blok: Džjura, Petr S. Účko: Kuba, David M., Aleš

Vzhledem k naší, nejmenší nutné, účasti na zápase a postavení Bělé na čele tabulky jsme do "squashové" haly přijeli s očekáváním rychlého zápasu. Zřejmě proto jsme začali uvolněně, a ani se nenadáli a s přehledem první set vyhráli. V dobrém výkonu jsme pokračovali i v tom druhém, bohužel jsme si ale ve dvou vlnkách nechali domácí bodově odskočit a už jsme je nedotáhli. To se navíc opakovalo i v setu třetím, který nám vůbec nevyšel. Zbraně jsme ale nesložili, čtvrtou sadu jsme pro změnu vyhráli my a muselo se do tie-breaku. V něm nás za stavu 9:10 rozhodil sporně nepísknutý aut soupeře a konec nám utekl.
Myslím si, že to celkově byl fajn zápas a že jsme si zahráli dobře a vydatně. A hlavně jsme tentokrát všichni odešli po svých; sice budou někteří muset do příště doléčit ustřelená záda a naražený malíček, ale to jsou ve srovnání s únorem prkotiny.

Sepsal(a): Džjura
Rozhodčí: Petr Košnovský

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov B 3:1 (18, 14, -21, 17)21.11.2023

Sestava: Nahrávka: Veronika, Renata Smeč: Irena, Marci Blok: Martina J., Helena
Diváci: Verči taťka, Marek i Kája, Helči ctitel a Maty.

Poslední předvánoční zápas sliboval tuhý boj o průběžné druhé místo v tabulce. Proto jsme chtěly jet v neobvykle vysokém počtu osmi hráček. Jak už to však u nás bývá, než zápas začal, bylo nás už opět jenom 6 (snad se Ája s Gabi brzo vyzdraví!). Ale tak zkusíme zabojovat! Nic jsme nepodcenily a aplikovaly jsme rtěnku v tmavě rudém odstínu. Prosecco již bylo otevřené a tak se zdálo, že nic nebrání hezké hře. Nemohly jsme se však mýlit víc! Nejvíce namáhaným svalem byly nejspíš hlasivky, neboť jsme stále řvaly „mám“, ale nebylo to nic platné. Motaly jsme se jedna přes druhou. Ani to sviňské štěstí nestálo na naší straně. Až teprve ve třetím setu, kdy už Marťa bezradně vzala za stavu 6:14 toho dne šestý time-out, se konečně začalo dařit.  Pro fanoušky jsme tak hlavně dobrým servisem a obětavým běháním v poli, vybojovaly aspoň jeden set. V tom čtvrtém už však Polanka zase jasně ukázala, kdo je tady domácí a kdo má vytrénovanou základnu na několik generací dopředu. Prostě měly skvělé pole a tu výhru si zasloužily!

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Svinov A 3:1 (19, 17, -19, 15)08.11.2023

Sestava (domácí): Nahrávka: Veronika, Renata, Ája Smeč: Irena, Marci Blok: Martina J., Helena Sestava (hosté): Nahrávka: Janča O., Kačka, Marcela Smeč: Zuzka C., Martina J., Lucie H. Blok: Jana D., Hanka
Diváci: Ajky manža + děti + bratr + rodiče.

Konečně rozumný soupeř - Áčko nastoupilo v optimálním počtu 8mi hráček, věkový průměr srovnatelný (dobře, trochu nižší, než ten náš) - jde vidět, že jsou ze Svinova. To by mohlo mít parametry kvalitního derby! My jsme to však raději ještě pojistily hromadnou aplikací rtěnky. Očekávaly jsme tak, že naše výkony budou stejně zářivé, jako naše rty!

První dva sety tuto hypotézu potvrzovaly. Šlo nám hlavně podání a krásně jsme taky využívaly volného středového prostoru na hřišti „modrých“ sviní. Mírné zaváhání přišlo ve třetím setu, kdy se naše rtěnka evidentně rozmazala natolik, že již neplnila funkci spolehlivého oslňovače soupeřek. Áčko se tak chytlo šance a i za cenu nepříjemného zranění Marcelky se jim podařilo vyhrát. Ve čtvrtém setu jsme však opět začaly využívat tajných zbraní. Ajka smečovala ze všeho, co jí přišlo pod ruku (ikdyž byla nahrávačka), Marci se toho taky nebála. A když Helča vytáhla závěrečné prsty přímo do zadního rožku, byla naše výhra na světě! Červené svině (dle dresů i rtů) tak odjížděly spokojené, ty modré snad brzo vyléčí zranění, popř. do příště pořídí alespoň lesk na rty :).

Sepsal(a): Renata

V prvním setu na nás holky z Béčka vlítly a my se nestačily divit. Když už se nám útok povedl soupeřky byly všude. V druhém setu jsme se chvílemi dostávaly nadostřel , ale pak zase přišla šňůra útoku a my se neubránily. Ve třetím setu jsme sestavu pozměnily. Marcela šla na smeč a konečně set vyhrály, ale bohužel si při posledním smeči zranila koleno a po zápase odjela přímo na fakultku. Byly jsme z toho docela rozhozené a tak nám holky z béčka utekly hned na začátku o 7 bodů a my už ztrátu nedohnaly. Nejvíc nám chyběla souhra na bloku a naše útoky nebyly úplně účinné a béčko prostě bylo všude. Hlavně Marcelka ať je brzy zdravá.

Sepsal(a): Jana D.
Rozhodčí: Ivan Štefek

Šenov : TJ Sokol Svinov 2:3 (19, -12, -15, 21, -12)07.11.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Ríša Blok: Džjura, Karlos Účko: David M. Bez pozice: Petr S.

Byl to zápas jako na houpačce, ale kvůli zavřeným silnicím dobrodružství začalo už cestou do Nové Bělé, kde Šenov hraje. Přesto jsme se do tělocvičny dostali včas na to, abychom mohli sledovat správce haly, jak staví sako "domácím". Ti navíc nebyli komplet ještě ani v čase oficiálního začátku zápasu, takže jsme začínali později. To asi zapříčinilo naše přerozcvičení a možná tím nám první set unikl. Před druhým setem se na chvíli Kuba proměnil v trenéra a prohlásil, že buď musíme začít lépe sbírat míče v poli, nebo je pokládat, a že navrhuje to druhé, protože to první nám nejde. Sice tím soupeře velmi pobavil, nicméně my jsme si jeho pokyn vzali k srdci a další dva sety jsme suverénně vyhráli. Bohužel ve čtvrtém setu jsme trochu polevili a šenovští nás přehráli. V tie-breaku jsme si ale od začátku vybudovali náskok a ten udrželi až do konce.

Sepsal(a): Džjura

TJ Sokol Svinov : TJ Kunčičky 3:0 (23, 14, 17)02.11.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba Blok: Džjura, Borec, Petr S., Karlos Účko: David M. Libero: Karel Bez pozice: Aleš
Diváci: Zapisoval a fandil Arnošt

Na zápas jsme se sešli opět v hojném počtu a blokaři jsme se sešli pro jistotu rovnou čtyři. Naštěstí zápas probíhal víceméně pod naší taktovkou a soupeř se kromě prvního setu moc nedostal do hry. Ovšem nedala se mu jako obvykle odepřít houževnatost a dobrá hra v poli, kdy mnohdy naše smrtící smeče prostě nějak zvedli a musím pochválit všechny, že jsme míč vždy dokázali nakonec složit a výměnu dohrát. Snad jen v prvním setu soupeř vzdoroval o něco víc. Poté co však Vojta dostal baňu do hlavy a zbytek setu na soupeře laškovně bolavým okem pomrkával přes síť jsme znervózněného soupeře v koncovce přemohli. Prohraný set Kunčičky zlomil a zbytek zápasu už příliš nevzdoroval.

Sepsal(a): Petr S.
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov A : VK Vratimov 1:3 (-19, -23, 22, -19)01.11.2023

Sestava: Nahrávka: Marcela, Katka K. Smeč: Jana D., Adéla, Veronika, Lucie H. Blok: Helča, Hanka, Lucie H. Libero: Zuzka C.
Diváci: Verča, Malda

Na úvod - svou premiéru, i když krátkou, si na tomto zápase odbyla Verča Klímová, která si šla zkusit "šáhnout na míč". Vzhledem k jejímu předchozímu dlouhodobému zranění byla nasazena i pojistka, a to formou LIBERA, na které se dobrovolně přihlásila Zuzka. No, vzhledem k tomu, že Verča se v prvním setu na hřišti nakonec moc necítila a nechtěla riskovat, tak Verča i Zuzka hrály pouze v prvním setu.

Zápas s Vratimovem sliboval zajímavé utkání. A tak se taky stalo - všechny sety byly velmi vyrovnané, my i soupeřky jsme se rvaly o každý jeden bod. Nicméně naše "sviňské štěstí" nás pro tento zápas zradilo a přešlo k soupeřkám. Ať jsme se snažily jakkoli, nešlo to - každý námi odražený balon padal daleko za postraní čáry, mnoho našich servisů i útoků padalo do těsného autu, když už byl útok do hřiště, soupeřky se po něm vrhaly jako piraně po snadné kořisti. U takových míčů, kdy už to vypadalo, že už to prostě musí spadnout, ozvalo se v tuto chvíli již "ne-sviňské" štěstí, tedy štěstí soupeřek - všechny takové míče jakoby zázrakem vytáhly a třetím a většinou velmi přesným odrazem (ano, odrazem, ne úderem) nás většinou natolik zaskočily, že z toho byl přímý bod.
Lze však říci, že ačkoli jsme opouštěly hřiště jako prohrávající tým, tak s hlavou vztyčenou po opravdu velké bitvě.

P.S. Doufám, že se nám naše štěstíčko brzy vrátí.

Sepsal(a): Adéla
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Bohumín : TJ Sokol Svinov B 3:0 (15, 21, 13)31.10.2023

Sestava: Nahrávka: Renata, Gabka, Ája Smeč: Irena, Marci Blok: Martina J., Veronika

Už jste někdy hráli před baníkovským kotlem fanoušků? Tak my skoro jo. Bohumínští to vzali zodpovědně, a kromě vuvuzel jim nechybělo nic. Tak ještě, že nás bylo aspoň 7, ikdyž ta jedna střídající to měla proti 20ti bohumínským ultras dost těžké. To se velmi rychle začalo projevovat i na průběhu hry. Stručně: propadák, výprask, provar, výbuch, čistý průstřel, možná ještě zmar. Ano, i my můžeme prohrát 0:3. Je hezké si to připomenout, ale budeme se na to snažit zase hodně rychle zapomenout. Zoufalost jsme pokropily lahví prosecca, a tím snad mažeme ten příjem, který nám vůbec nešel. Bohumín byl prostě o třídu výš, a to hlavně podáním a výškou některých hráček. Taky se ukázalo, že 4 nahrávačky (v našem týmu) je méně než 4 smečařky a blokařky (v Bohumínském týmu) :). Tak příště znovu a lépe!

Rozhodčí: Jan Slezák

TJ Sokol Stará Bělá B : TJ Sokol Svinov A 1:3 (-20, -22, 24, -18)25.10.2023

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka Smeč: Jana D., Adéla, Zuzka C. Blok: Jana D., Martina J., Lucie H.
Diváci: Verča, Malda, Véča a Bája: kotel Sfiní

Poslední venkovní zápas této sezóny jsme odehrály proti Sokolu Stará Bělá B, který je nováčkem v naší soutěži. Už úvod mě dostal, kdy jsem na hřišti soupeřek poznala své dvě bývalé svěřenkyně z minivolejbalu a dorazila mě Janča Opic, která mi na to sdělila, že už jsem stará, ale nevypadám. Díky Jani, máš to u mě.

Zápas se do stavu 2:0 a 17:7 pro nás odvíjel opravdu pohodově. Tempo bylo klidné, my příliš sebevědomé a v té chvíli druhá strana udeřila. Ano, již milý čtenáři tušíš, kam mířím, fakt jsme ten set prohrály a to 24:26, přiznejme si, že zcela zaslouženě. Účko, na druhé straně, nás svým podáním rozebralo na prvočinitele.

Před čtvrtým setem jsme si jasně řekly, že žádný tiebreak nebude, bereme jen a pouze 3 bludišťáky a fičíme dom. A jak jsme řekly, tak jsme i udělaly. Na kurt nastoupil tým z prvních dvou setů a po menší přetahované ve střední části hry jsme zabraly, soupeřky zmátly nečekaným střídaním a vyhrály.

Sepsal(a): Zuzka C.

VK Vratimov : TJ Sokol Svinov B 0:3 (-15, -23, -14)24.10.2023

Sestava: Nahrávka: Gabka, Ája Smeč: Irena, Marci Blok: Olga, Martina J.

Sestava se tentokrát rodila za pochodu. Nejprve odpadla nemocná Maruška, pak bacil skočil ještě na Verču. Účast tedy přislíbila Ola, přehodnocení svého programu nabídla Helča a také Marťa, která druhý den odjížděla na dovču. Ještě byla v ohrožení Marcelka, která se hlásila jako poloviční hráč z důvodu zraněného kotníku. Helence se nakonec nepodařilo zajistit hlídání pro nemocného syna, ale u nás již tradičních 6 statečných mohlo vyrazit do boje. Zdárně jsme se sešly v Nové Bělé a nastoupily do zápasu s pokynem Marti „hlavně rychle, ať jsme brzy doma“. Naštěstí Vratimov nekladl velký odpor, naše „poloviční hráčka“ předvedla nadlimitní výkon, takže brzy jsme odcházely do šatny s vítězstvím v kapse. Nerozhodil nás ani déšť, který nás čekal při odjezdu.

Sepsal(a): Irena

TJ Sokol Svinov : SOU Ostrava 0:3 (-22, -18, -23)19.10.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Ríša Blok: Džjura, Borec, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Arnošt a Ríšova rodinka

Dneska to bylo k vzteku. Občas jsme sice měli pár světlejších chvilek, ale vlastně nám od samého začátku soupeř unikal a my ho jenom marně naháněli. Většinou jsme byli pod dekou, až to vypadalo, jako bychom se na hřišti ani neviděli, nebo naopak viděli, ale poprvé (za sebe říkám, že mi pauza od února na formě moc nepřidala). Navrhuju na zápas rychle zapomenout. A příště přijít s lepší náladou a udržet si ji, i kdyby se ne vždycky mělo dařit.

Sepsal(a): Džjura
Rozhodčí: Petr Košnovský (známka 1)

TJ Sokol Stará Bělá A : TJ Sokol Svinov A 1:3 (21, -17, -14, -16)18.10.2023

Sestava: Nahrávka: Kačka, Marcela Smeč: Jana D., Zuzka C., Lucka K. Blok: Adéla, Hanka

Naše "nejoblíbenější tělocvična" na Jízdárně nás opět v prvním setu překvapila. A to byl asi jediný důvod, proč jsme první set prohrály. I když jsme prohrávaly 14:3. a dotáhly na 14:14!!  Koncovka setu patřila soupeřkám. Další set se vyvíjel přesně opačně. My vedly o 8 bodů, ale Bělá se vzchopila a naše chyby vedly, že jsme si musely hodně konec setu pohlídat. Ale poslední dva sety jsme hrály mnohem soustředěněji a vyhrály s přehledem.

Sepsal(a): Jana D.

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Stará Bělá B 3:1 (10, 21, -16, 19)18.10.2023

Sestava: Nahrávka: Renata, Ája Smeč: Irena, Marci Blok: Veronika, Helena
Diváci: Albert, malý Albert, malá Ajka

Při příchodu do haly jsme znejistěly, jestli se opravdu bude hrát volejbal nebo jestli jsme omylem nevrazily na trénink fotbalistek. Protihráčky totiž dorazily v úctyhodném počtu 14ti kusů + trenér. Po prověření situace jsme honem rozbalily volejbalovou síť, ale začátek utkání byl přesto opožděn, neboť Bělá nebyla dostatečně rozcvičená. Chápu, v takovém počtu si člověk šáhne na balon jen jednou za čas, že. Pak už se ale hrálo ostošest. Trenér střídal, radil, pokřikoval, chvílemi přebíral i funkci rozhodčího, ale nestačilo to. Podařilo se nám uhájit vítězství bez ztráty bodu. Když porovnám přibližný součet věků hráček jednotlivých družstev (my cca 240 při šesti hráčkách, soupeřky cca 240 při čtrnácti hráčkách), je jasné, že dnes zvítězily zkušenosti. Holky z Bělé svoji šikovnost jednou určitě taky promění v body. Jen je škoda, že už v takhle mladém věku neumí přiznat dotek sítě nebo ani pořádně podat ruku a poděkovat za hezkou hru (namísto nevhodných komentářů k hlášení autů). Třeba to jen jejich mladý trenér ještě nestihl probrat a bude to náplní hned dalšího jejich tréninku!

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Poruba : TJ Sokol Svinov A 0:3 (-15, -18, -9)12.10.2023

Sestava: Nahrávka: Kačka, Marcela Smeč: Jana D., Adéla, Zuzka C. Blok: Helča, Lucka K.

První venkovní zápas této sezóny jsme odehrály proti Sokolu Poruba, který po rozpadu A, tedy zkušených, má pouze jeden tým, a to dravé mládí. V počtu sedmi jsme s úžasem sledovaly čtrnáct hráček na druhé straně, plus hráčky v „civilu“, které se už nevešly do zápisu a přišly fandit.

Zápas se odehrál v poklidném tempu, kdy největším vzrušením bylo střídaní na druhé straně palubovky. Trenér Poruby nám předvedl, že umí střídat a nebojí se toho. Tato skutečnost vynikla zvlášť v setu druhém, kdy kompletní šestka byla vyměněna tam a zpět, takže jsme si připadaly jak na Staromáku v pravé poledne a nové označení Poruby: Staromák, je definitivní.  My jsme oproti poslednímu vzájemnému zápasu změnily strategii a hrály vše na libero. Snažily jsme se hrát pestře, tvrdé smeče střídali ještě tvrdší zálivky. Zkoušely se také nové kombinace, třeba hrát trojku, když se zadní smečař teprve vracel na postavení. Popř. zvednout balón tak, aby spoluhráčka dokázala ocenit slova: „Máš to?“, pouze smíchem ze země. Ale ani tyto námi uměle vytvořené překážky nemohly zabránit zisku tří bludišťáků, které si zaslouženě odvážíme se Staromáku.

Sepsal(a): Zuzka C.

VSK VŠB - TU Ostrava B : TJ Sokol Svinov 3:1 (-21, 21, 25, 22)12.10.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Martin P., Kuba Blok: Džjura, Petr S., Aleš Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Arnošt, Mořkovic rodina a dcerka Terka.

První komplikace se začaly objevovat již při příjezdu k hale, kdy někteří z nás museli improvizovat s ohledem na nedostatek parkovacích míst. Tímto bych se chtěl pochlubit, že jsem přispěl do městského rozpočtu, a to ve formě blokové pokuty (a nebyl jsem sám). Na zápase jsme se sešli v hojném počtu, takže nebylo nutné vymýšlet žádné alternativy v postavení. Současně dorazilo i dost fanoušků, takže někteří z nás měli o motivaci (čti rozptýlení) postaráno. Ačkoliv celkový výsledek nám nepřinesl do tabulky žádné body, já osobně jsem odcházel s pocitem, že jsem si dobře zahrál, zápas byl vyrovnaný, bohužel jsme v koncovkách tahali spíše za kratší provaz, ale třeba nám příště bude přát více toho štěstíčka anebo prostě budeme hrát lépe než soupeř (rezervy tam máme) a dotáhneme to úspěšně až do konce. Ačkoliv to tak někdy na hřišti nevypadalo, protože se někteří cítili občas frustrovaně, tak za mě nikdo nedělal žádné velké boty, spíše naopak, s ohledem na to, že řada z nás dlouho nehrála, tak podle mě předvedli výkon, za který se nemusí (moc) stydět. A současně lze očekávat, že to bude lepší a lepší. Určitě bych chtěl pochválit Jirku, za to, že po tak dlouhé době, co nehrál, tak do zápasu nastoupil s naprostou pohodou a hrál, jako by žádné zranění v minulosti ani neměl. A samozřejmě si zaslouží pochválit ti, co podávají rutinně chvályhodný výkon, a to např. Kuba, David, Soki apod.

Na závěr bych chtěl dodat, že hrajeme pouze městský přebor, o nic nejde a určitě tím nechci říct, ať se na to vykašleme, ale byl bych rád, kdybychom se scházeli pro radost ze hry, kdy se budeme povzbuzovat, dávat si konstruktivní rady a prostě si to užijeme. Podle mě to povede i k lepším výsledkům.

PS: Příště prosím vezměte někdo flašku, někteří hráči měli abstinenční příznaky a nedokázali ze sebe tak vydat to nejlepší. :)

Sepsal(a): Vojta
Rozhodčí: Petr Košnovský

TJ Sokol Stará Bělá A : TJ Sokol Svinov B 1:3 (-10, 22, -20, -10)11.10.2023

Sestava: Nahrávka: Renata, Ája Smeč: Irena, Marci Blok: Martina J., Helena
Diváci: Naši Fanoušci: teta Věra, nevyhranění fanoušci: Luki, Šimon

Soupeřky zvolily krycí taktiku, neboť do letošní sezóny vstoupily pod jiným názvem. Očekávaly jsme tak nové posily ze zahraničí, inovativní taktiky nebo dokonce novou halu (tu jsme si moc přály!). Ale ne, jako vždy jsme se sešly na Jízdárně… Jako zázrakem se nám všem podařilo nalézt vstup do haly (ikdyž některé z nás měly značné problémy). Tma byla naštěstí jen venku, atak jsme za obstojných světelných podmínek šly na věc. První, již tradiční, část rozcvičky (prosecco) proběhla úspěšně - zúčastnily se všechny hráčky . Krásně rozehř(r)áté jsme tak nastoupily do prvního setu. Tento typ rozcviček nám sedí, proto šla hra celkem hladce. Zádrhel přišel až ve vyrovnaném druhém setu. V koncovce jsme jej pustily, ale to hlavně proto, abychom zápas protáhly a tím měly dostatek času vystřízlivět, než budeme zase řídit. Plán se naštěstí zdařil a třetí a čtvrtý set už byl opět úspěšně připsán na naší stranu. Výsledek vypadá až nespravedlivě jednoznačně, neboť hra byla fakt vyrovnaná – „Univerzita“ měla např. skvělé pole! Takže jsme si skvěle zahrály a byl to moc hezký volejbal, i přesto, že soupeřky nové zahraniční posily nepředstavily. Prostě takové to domácké ostravsko-univerzitní pinkání!

Sepsal(a): Renata
Rozhodčí: Petr Košnovský

TJ Sokol Svinov : VK Polanka nad Odrou 3:1 (21, 21, -22, 31)05.10.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Kuba, Ríša Blok: Bob, Džjura, Petr S., Karlos Účko: David M.
Diváci: Arnošt a Karel

V druhém kole jsme na domácí palubovce přivítali posledního loňského soupeře z Polanky, kterému jsme měli co oplácet. Všichni na hřišti i mimo něj si uvědomovali, že musíme dát Arnoštovi dárek k narozeninám. A tak to i první dva sety vypadalo. V obou setech byl průběh vyrovnaný, ale jen do stavu 20:20. Pak se nám v obou případech podařilo koncovku strhnout na naši stranu.

Za stavu 2:0 jsme s obměněnou sestavou a optimismem nastoupili k třetímu setu. Na lavičce zůstali blokaři Bob s Karlosem. Místo nich naskočili Petr a Džura. Né, že by to byl špatný tah, ale soupeř využil naší nesehranosti a set si v koncovce vzal pro sebe.

Do čtvrtého setu jsme nastoupili s pokorou, ale hlavně s myšlenkou, že opravdu nechceme znovu hrát tie-break. Set byl vyrovnaný natolik, že se opět rozhodoval v koncovce, která ale vypadal spíš jako další set. Za stavu 29:29 se podařilo Bobovi a Sokimu, zablokovat nejproduktivnějšího, ale značně unaveného smečaře.

Historie se neptá a stav 3:1 byl dostatečnou náplastí, ale hlavně dárkem pro Arnošta k narozeninám.

Pochvala patří všem za vynikající výkon a výdrž. Hlavní pochvala však patří Karlovi za historicky první elektonický zápis, díky kterému jsme zvládli odehrát i jarní zápas s Polankou. Oficiální zápis ve VISu by 6:2. Díky Karle :)

Sepsal(a): Karlos
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov A : VK Polanka nad Odrou 2:3 (27, -25, -26, 25, -14)04.10.2023

Sestava: Nahrávka: Janča O., Kačka, Katka K. Smeč: Adéla, Zuzka C., Marcela Blok: Helča, Pavla, Martina J.

Vítej sezóno 2023/2024 a jak jinak ji zahájit než oslavou narozenin naší zraněné lyžařky Lucky, kvalitním zápasem s holkami z Polanky, a navíc s navrátivší Pavlou na bloku a dvěma posilami: Marťou Jiráskovou, která k nám přišla vytunit blok z Poruby a Katkou Komárkovou na náhře.
Do prvního setu jsme nastoupily velmi aktivně a holky z Polanky jsme překvapily. Nás očividně také překvapila výhra prvního setu, kterou jsme se nechaly mírně uchlácholit. A tak se stalo nevyhnutelné, Polanka zabrala a vyhrála následující dva sety. Vzpomněly jsme si na naši předchozí sezónu a rozhodly jsme se, že tie break je vlastně prima a jdeme do něj. A opravdu po vyhraném čtvrtém setu došlo na rozhodující pátý. Zde jsme vůbec nezachytily začátek a po zásluze jsme jej prohrály.
Celý zápas proběhl po letní pauze velmi akčně, hra byla pěkná, svižná, prostřídaly jsme všechny možné formace a zápas v celých pěti setech jsme si užily. Snad jen do příště méně střídání.

Sepsal(a): Lucka K.

TJ Sokol Svinov B : TJ Sokol Poruba 3:0 (13, 8, 9)27.09.2023

Sestava: Nahrávka: Veronika, Gabka, Ája Smeč: Irena, Helena Blok: Martina J., Marci
Diváci: Jako fanoušek Markétka

Letošní sezónu jsme začaly tradiční prosecovskou štamprličkou na počest budoucí babičky Ireny. Po prázdninové pauze jsme měly radost, že se opět vidíme, takže jsme do zápasu vstoupily s dobrou náladou. Poprvé také nastoupila naše posila Andrejka, která určitě bude pro naši hru přínosem. Nikdy nepodceňujeme soupeře, ale Sokol nastoupil ve své mladistvé sestavě, takže naše zkušenosti diktovaly tempo hry. A taky Verča nás popoháněla, protože spěchala domů za nemocným dítkem.

Sepsal(a): Irena

Přírustek do rodiny Vitalových23.09.2023

Dne 13.9. 2023 v 5:20 se rozšířila volejbalová rodinka o Evičku Vitalovou. Porodní míry jsou 3,290 kg a 50 cm. Gratulujeme!

TJ Sokol Svinov : VA mládeže Havířov 2:3 (-24, 19, -14, 22, -18)21.09.2023

Sestava: Nahrávka: David M. Smeč: Kuba, Aleš, Ríša Blok: Bob, Petr S. Účko: Fuča Bez pozice: Borec
Diváci: Zápis Arnošt, jako divák se přijel podívat Karel po návratu ze služební cesty.

Havířov přijel v silné sestavě s hráči z kraje i 2. ligy. Věkový průměr měl minimálně o 10 let menší. To nás však nemohlo zastavit k pokusu získat první body do tabulky. Na první zápas jsme se moc těšili a byli jsme hodně nabuzeni.
Všechny sety, kromě třetího, se odehrávaly v podobném duchu. Sety byly vyrovnané, každý bod byl důležitý. Ve třetím setu udělal soupeř dlouhou šňůru bodů, kterou jsme již nedokázali stáhnout. Vyrovnanou hrou jsme se dostali do tiebreaku, ve kterém jsme o pár bodů i vedli, nicméně soupeř povolal zpět střídajícího jejich nejlepšího hráče a těsným rozdílem jsme prohráli.
Pochvalu zaslouží všichni hráči za obětavou hru, krásné akce i kvalitní servis.

Sepsal(a): Borec
Rozhodčí: Ivan Štefek

Volejbalový turnaj Dolní Studénky02.09.2023

Sestava: Kačka a Jirka Mrkvovi, Zuzka, Kuba, Lukáš Plaček a Vláďa Vašek

Turnaje se zúčastnilo celkem 24 družstev. Bylo vytvořeno 6 skupin po 4? Hned na začátku jsme si s Kačkou musely dát štamprlku nakuráž nebo proti strachu, teď nevím. Soupeři na rozehrání byli mladí, hopaví a bouchaví kluci, holky o hlavu větší než my. Ale nakonec to nebylo tak hrozné, u nás převládla přece jen trochu větší zkušenost :). Podařilo se nám postoupit ze skupiny, pak už se hrálo systémem play of, tam jsme už ale nestačili na Brňáky. Ale bylo pěkně, počasí se vydařilo, občerstvení bylo mňam a hlavně jsme se viděli s některými hráči, kamarády, se kterýma jsme se už dlouho neviděli. 

Sepsal(a): Zuzka

Jardochata - letní soustředění25.08.2023

Sestava: Jarda Mořka, Radan s Martinou, Fuča, Eva, Verunka a Kačka Fucimanová, Bobíci všichni, Jana Kubovská, Zuzka a Kuba

Tradiční soustředění (nevím teda už v čem) v krásném prostředí Beskyd pod Lysou. Jarda nám zase jako každý rok zpřístupnil svoji chatičku v Krásné. Pohoda, krásná příroda, bazén, oheň a klid a my s Kubou si opět udělali výlet na Lysou.

Sepsal(a): Zuzka

Plážový volejbal v Polance22.08.2023

Sestava: Pavla, Honza, Adélka a Lúca, všichni Bobíci a kamarád od Ondry Vašík, Zuzka, Kuba a Kája

Jedno pondělí na beachi Pavla navrhla, co kdybychom se sešli i s našimi protějšky a některýma Sviňka a bylo to :) (a samozřejmě nechybělo ani pivíčko na zahnání žízně z našich sportovních výkonů :))

Sepsal(a): Zuzka

Holčičí volejbalový turnaj na Várenské12.08.2023

Sestava: Zuzka s Kačkou

S Kačkou jsme se zúčastnily jednoho z turnajů, které pořádala Jolanta z bývalého družstva Tchiba a užily si pěkné odpoledne plné sluníčka a dobré společnosti a něco málo i vyhrály.

Sepsal(a): Zuzka