TJ Sokol Svinov (Muži)

Z V3 V2 P1 P0 S B

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Stará Bělá 0:3 (-21, -23, -24)18.04.2024

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Aleš Blok: Džjura, Daniel Účko: David M.
Diváci: Zapisoval Arnošt.

K zápasu s velmi tradičním soupeřem jsme se po dlouhé době sešli zase v naší domácí hale. Dorazili i někteří, se kterými jsme se na hřišti nepotkali už docela dlouho. Kdo ale nedorazil, byl rozhodčí. Teda dorazil, ale jen proto, aby nám oznámil, že je nemocný, pískat nebude a místo na "empajru" si máme obsadit sami někým z našich řad. Vzhledem k tomu, že nás ale bylo stále jen tak tak a že Arny se již naladil na roli zapisovače a povzbuzovače (i když s ještě stále nakřáplým hlasem po nemoci), šel se na prolízačku u kůlu vytáhnout zástupce starobělských...

Přesto, nebo možná proto, se ale celý zápas odehrál ve férovém duchu a v poměrně uvolněné atmosféře. A to možná i díky tomu, že jsme se už v žebříčku nikam posunout nemohli. Nicméně nám ale podobně jako před týdnem v Polance dělalo problém pořádně přitáhnout soupeřovic (někdy velmi razantní) servis. A ačkoliv jsme se set od setu zlepšovali, nebylo nám souzeno ani jeden urvat v náš prospěch. Zejména samotného závěru byla škoda, vedli jsme 24:22, ale opět se dostal k podání největší "ranař" na opačné straně hřiště a svými dělovkami nás upodával. I tak si ale myslím, že náš výkon a projev na hřišti byl oproti Polance nesrovnatelně lepší a na zápas se mohlo docela dobře koukat. Toho dokladem byla i nezvykle vysoká divácká návštěva (ačkoliv jen ze soupeřovy strany) a nikdo neodešel před koncem :-)

Sepsal(a): Džjura

VK Polanka nad Odrou : TJ Sokol Svinov 3:0 (23, 20, 21)12.04.2024

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Aleš Blok: Bob, Džjura, Karlos Účko: David M.

Před víkendem jsme se sjeli do Polanky, někteří si i stihli ještě před zápasem doplnit tekutiny v místní pizzerii, a pak se šlo na věc.

Kromě drobných změn v sestavách na obou stranách hřiště byly všechny tři sety jako přes kopírák: prvních pár balónů bylo vyrovnaných, poté se domácím podařilo nahrát si dostatečný náskok na to, aby nás mohli v závěrech setů nechat trochu "čuchnout", ale na žádný dramatický zvrat v náš prospěch ani jednou nedošlo. Soupeři byli tentokrát lepší tak nějak všeobecně.

Do konce sezóny bych nám přál na hřišti "trochu více" pohody, i kdyby se ne vždycky mělo dařit...

Sepsal(a): Džjura
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Kunčičky : TJ Sokol Svinov 0:3 (-12, -12, -16)20.03.2024

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba Blok: Džjura, Arny, Aleš Účko: David M.

Sešli jsme se v hojném počtu ještě před oficiálním časem srazu (se záměrem v klidu se převléknout a poctivě rozcvičit), abychom se záhy dozvěděli, že před námi mají ještě trénink budoucí fotbalové legendy a není se kde převléknout. Tak jsme stáli před obsazenou šatnou a přemítali nad nesmrtelností chrousta, když v tom dorazil Kuba spasitel s krásným sixpackem populárního nápoje typického svou hořkou chutí. Při blaženém pocucávání jsme z balkónku spatřili zbloudilou ovci, která se bokem již rozcvičovala. Gestikulací nám bylo naznačeno, že jsme paka a volná šatna je dole.

Jelikož si byl soupeř vědom našich herních kvalit, tak pořádně zatopil pod kotlem ještě před samotným zápasem, abychom se zapotili, protože by jinak hrozilo, že bychom mohli naše dresy použít bez praní i na další zápas. Takže i přes naprosto klidnou hru, kdy se každý blýsknul nějakou bodovou šňůrou, jsme do šatny odcházeli naprosto splaveni (nechtěl bych platit náklady za vytápění). Určitě je na místě pochválit Arnošta, který blokoval a pokládal balony, jako kdyby mu bylo zase dvacet.

Aby nám to soupeř alespoň trochu vrátil, tak se některým z nás utřel do ručníků, ale po takovém vítězství už nás ten den nemohlo nic rozhodit.

Sepsal(a): Vojta
Rozhodčí: Rudolf Šrámek (známka 1)

TJ Sokol Bohumín : TJ Sokol Svinov 0:3 (-23, -27, -16)05.03.2024

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Ríša Blok: Džjura, Karlos, Aleš Účko: David M.
Diváci: Trenér: Peťa S.

K zápasu jsme se sjížděli do bohumínské haly postupně. Někteří přijeli včas i na to, aby stačili načichnout cigaretovým kouřem v místní osvěžovně, některým se naopak podařilo dorazit až těsně před úvodním hvizdem zápasu. A tak nás nakonec bylo devět, což je na naše poměry velmi pěkné číslo.
Zápas začal z naší strany trochu nervózně, nemohli jsme se sžít s halou, soupeř dobře blokoval a v poli taky posbíral dost balónů. Vypadalo to, že má navrch, ale vždy, když nám začal bodově utíkat, jsme se vzchopili a zase se dotáhli. Navíc před koncovkou jsme se dostali do mírného vedení a nakonec i vyhráli.
Do druhého setu jsme prostřídali, na smeč šel místo Vojty Ríša a na blok místo Džjury Aleš. Na průběh to ale moc vliv nemělo. Opět jsme nejdříve povolovali, abychom vzápětí mohli zase přitáhnout, a tak to šlo až do koncovky. Těsně před ní během jedné výměny vyděsil všechny v hale svým pádem z empajru, teda švédské bedny, pan rozhodčí; let i přistání nicméně zvládl více než bravurně, a ještě při vstávání na nohy již pískal nový míč. A tím začala přetahovaná o každý balón, až do stavu 27:26 jsme opakovaně odvraceli setbol, nicméně pokaždé úspěšně, a nakonec jsme vše otočili v náš prospěch a vyhráli 27:29.
"Nešťastný" konec druhé sady se v té třetí projevil na morálu domácích, ti začali více diskutovat s rozhodčím než hrát. Navíc my jsme jim již naší pohodovou hrou nedali šanci se znovu vzpamatovat a set, a tím i celý zápas, suverénně vyhráli.
Díky všem za hojnou účast a bojovného ducha, zejména ve chvílích, kdy se úplně nedařilo. A když bylo úplně nejhůř, začal podávat David a svými ranami nás zase vrátil do hry.

Sepsal(a): Džjura

SOU Ostrava : TJ Sokol Svinov 1:3 (-22, -25, 22, -19)27.02.2024

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Ríša Blok: Karlos, Aleš Účko: David M.

Po nemilé zkušenosti z podzimního kola, kdy jsme dostali od SOU solidně za uši, jsme nastoupili proti tomuto soupeři s pokorou.

Už když jsme přicházeli do sokolovny jsme si všimli, že protihráčů je tolik, že by mohli zápas hrát sami proti sobě, a to nemluvě o fanoušcích.

Odhodlanost a soustředěnost se projevila hned od prvního míče. Zásluhou toho bylo vítězství v prvním i v druhém setu. Hlavně se ukázala síla v koncovce druhého setu, kdy jsme ustáli boj o koncovku. Po dvou vyhraných setech jsme si opět vybrali oddechový čas a prohráli 22:25. Výsledek setu nevypadá až tak špatně. Mohutně jsme dotahovali, ale marně.

Na poslední set jsme trošku pomíchali sestavou, a za mohutného povzbuzovaní Aleše na střídačce a roztleskávačů na hřišti, Vojty a Karlose, jsme set s přehledem vyhráli.

Pochvala celému tymu hlavně za poslední set, kdy se projevila silná vůle po vítězství a po prohraném setu. Zvláštní „bezvýznamné“, ale obrovské plus Vojtovi a Karlosovi za mohutné povzbuzovaní obětování vlastních hlasivek.

 

Sepsal(a): Karlos
Rozhodčí: Rudolf Šrámek

TJ Sokol Svinov : VSK VŠB - TU Ostrava B 3:1 (-16, 25, 23, 24)22.02.2024

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Aleš Blok: Džjura, Karlos, Aleš Účko: David M.
Diváci: Zapisovala Zuzka S. Do úmoru povzbuzoval, hecoval a byl ochoten se v případě nouze nechat přibít na palubovku soupeřovými bombardéry: Arny

Do prvního setu zůstal na lavičce Vojta. Začátek setu byl vyrovnaný tak do stavu 6:5 pro soupeře. Pak na nás padla nějaká smradlavá zašpiněná deka, soupeř bodoval, my kazili a byli jsme tak trochu jako v limbu. I přes povzbuzování to nešlo a set jsme prohráli 16:25.

Do druhého setu šel na smeč Vojta, Alda se přesunul na blok a na střídačku si šel oddychnout Džura. Na začátku setu nám soupeř utekl o tři body, ale nás to nezlomilo a první set se na nás psychicky nepodepsal. Začalo se dařit, dotáhli jsme se bodově a pak boj pokračoval střídavě o každý bod. Koncovka se nám povedla a soupeř si bral oddechový čas za stavu 23:22 a 24: 22 pro nás, který mu vyšel, srovnal na 24:24, ujal se vedení 25:24. Kupodivu nás to nesložilo, srovnali jsme a vyhráli set 27:25.

Do třetího setu se na blok vrátil Džura a sednout si šel Alda. Opět se bojovalo o každý bod, ale stále jsme si udržovali dvou až tříbodový náskok, který ale soupeř stáhnul a stav v koncovce byl 22:22. Další náš získaný bod byl tak trochu šťastný, rozhodčí VŠBákům písknul tahaný míč pod sítí a přiznal nám bod. A nastala chvíle vzrušeného debatování s rozhodčím, s připomínkou že takové míče rozhodčí nechávají hrát i v extralize a pod. Po chvíli třenic se po odpískání podání podařilo soupeřům stav srovnat na 23:23 a opět tu byla vypjatá koncovka, kterou jsme zvládli lépe a set vyhráli 25:23.

Do čtvrtého setu jsme šli v nezměněné sestavě, jen Arnymu pomalu odcházel hlas. Kluci nastupovali s odhodláním tento set vyhrát a začátek tomu napovídal a stále jsme si udržovali dostatečný bodový náskok a soupeři nepomohl ani jeden oddechový stav, který si bral za nepříznivého stavu 13:17 a 15.21. Zdálo se, že je vymalováno, ale kde žé - na rozdíl od soupeře se nám přestalo dařit v útoku i obraně a museli jsme brát oddechový čas my za stavu 22:21. A teď začala urputná bitva o každý bod, jednou jsme vedli my a podruhé soupeř a Arny dával hlasivkám pořádně při povzbuzování zahulit ,hlavně se překonával od stavu 24:24. Jeho povzbuzování doplněné Zuzčiným a excelentní závěr byl toho příčinou, že ve čtvrtém setu vítězíme 26:24 a celkově 3:1. Radostí z vítězství jsme si společně v kolečku poskákali a soupeř naštvaně odcházel s pocitem křivdy z průběhu koncovky třetího setu.

Sepsal(a): Arny
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

VA mládeže Havířov : TJ Sokol Svinov 1:3 (23, -11, -22, -17)08.02.2024

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Ríša Blok: Bob, Karlos Účko: David M. Bez pozice: Aleš
Diváci: Povzbuzoval a hecoval Arnošt

Po jednom jediném tréninku v lednu jsme nastoupili proti VAM Havířov dnes u nás jako domácí tým, který nás v prvním zápase porazil 3:2. Ještě dva dny před zápasem to vypadalo, že na bloku bude muset hrát Arnošt. Část i s ním potvrdilo 6 borců. Nemusel, nakonec jsme se sešli v devíti.

Do prvního setu nastoupil Bob, Vojta, Soki, Dejv, Kuba a Karlos s odhodláním, že soupeři oplatíme porážku. Začátek setu nám ale utekl a soupeř vedl 6:2. Vojta si nesedl na náhře se Sokim a 3 x zasmečoval úspěšně, ale do pásky. Ani nahrávky na střed Bobovi jaksi moc nevycházeli. Poté se hra vyrovnala a přetahovali jsme se o každý bod. Od stavu 21:21 začal bodovat soupeř a za stavu 21:23 vystřídal Vojtu Ríša. Ještě jsme bojovali co to šlo, ale koncovka se lépe povedla soupeři a prohráli jsme 1 set 23:25.

Do druhého setu nastupujeme s odhodláním, že se o výsledek popereme ze všech sil. Na lavičce po domluvě o pauze po prvním setu zůstal Vojta a Aleš a s nimi ze všech sil povzbuzující Arnošt. Boj byl o každý míč a vedení se střídalo až do stavu 7:7. Potom přišla naše chvilka, jejich bombardéři kazili víc než naši a za stavu 16:10 pro nás střídali. Nepomohlo jim to a my v pohodě a pěknou hrou dotáhli 2 set do vítězného konce 25:11.

Opět v oddechové části mezi sety jsme si vytýčili koncový cíl, že soupeři už nepovolíme vyhrát žádný set a v nezměněné sestavě jdeme vstříc vytčenému cíli. Ze začátku to byl opět vyrovnaný boj o každý bod, ale od stavu 4:3 pro nás začínáme soupeře trápit dobrou obranou i útokem, a za stavu 14:7 jsme přinutili soupeře si vzít tajmal a střídat. Obraz hry na hřišti se nezměnil a druhý tajm si soupeř bere za stavu 22:16 a začalo se jim dařit, my začali kazit a soupeř snížil stav utkání na 23:22. To naštvalo Kubu a neomylným smečem nás uklidnil a udělal pojistku na 24: 22 a dalším úspěšným smečem set ukončil Dejv a vyhráli jsme 25:22.

V pauze mezi sety jsme uklidnili rozbouřené hormony a s odhodláním nepřipustit pátý set jsme vlítli na soupeře, který se zpočátku jaksi nemohl vzpamatovat ze ztráty 3 setu. Vedli jsme 8:3, ale soupeř se nadechl a snížil na 11:9. Bereme si takticky tajmal , uklidnili jsme se a bod po bodu získali náskok na 17:11. To přinutilo Havířov k vybrání prvního tajmu a za stavu 19:11 ke střídání. My chtěli poslat na hřiště Aleše, ale ten řekl, ať si to kluci již dohrají, že dlouho nehrál a není rozcvičený. Takže v nezměněné soustavě a za bouřlivého povzbuzování lavičky set vyhráváme 25: 17.

Co dodat na závěr: odveta se nám povedla – paráda.

Sepsal(a): Arny
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov : SK Zálom Ostrava - Zábřeh 3:0 (20, 8, 21)14.12.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Martin P., Kuba Blok: Karel, Karlos Účko: David M.
Diváci: Připraven nastoupit a zapisovatel: Arny

Na zápas nás mělo být v pohodě sedm, ale v 14,12 hod přišel mejl od Jirky, že ho střelilo v zádech daleko víc než před Starou Bělou, ani se nehne a nedorazí. Takže jsme zůstali na jednom blokaři a k případnému hraní se připravil Arny. Zápas jsme začali v neobvyklém postavení na druhém bloku s Karlem a všeobecně špatným začátkem. Soupeř nám utekl  až na 2:9. Pomalu jsme se začali vzpamatovávat z úvodního šoku a obrátili jsme stav na 10:9. V další části setu jsme si udržovali stav o tři až čtyři body pro nás a set nakonec vyhráli 25:20.

V druhém setu přišlo další překvápko. Soupeř se asi nevzpamatoval z obratu prvního setu a konec to byl pro ně asi krutý. Vyhráli jsme 25:8.

Třetí set a opět překvápko, ale tentokrát na naší straně. Soupeř se vzpamatoval, mi dělali chybu za chybou a asi to na place zajiskřilo, Naštěstí jsme soupeřův náskok zlikvidovali a od stavu 10:10 začala tahanice o každý bodík až do stavu 21:21. Tam se to zlomilo a set jsme dotáhli k vítězství 25:21 a poslední zápas podzimu vyhráli 3:0.

Sepsal(a): Arny
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov : TJ Sokol Bohumín 2:3 (25, 19, -28, -17, -10)07.12.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Martin P. Blok: Džjura, Borec, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Zápis Arnošt a Nelinka

Představte si zápas jako horskou dráhu plnou vzestupů, pádů a nečekaných zvratů. Naši kluci získal první dva sety s takovou lehkostí, že byste si mysleli, že hrají proti skupině středoškoláků. Během toho však Vojta skončil s bolavou rukou v péči zkušených mediků ve zdravotnickém stanu.

Však pak nastal zvrat. Bohumín, pod tlakem možné porážky, se soustředil a začal hrát s novou vervou. Svinov se zdál být zaskočen tímto náhlým zlepšením a začal ztrácet svou původní jistotu. Napětí na hřišti dále eskalovalo, když kapitán Bohumína dostal červenou kartu za nevhodné komentáře vůči rozhodčímu jako je u nich již zvykem. Tento moment vyvolal mezi hráči a fanoušky silné emoce a zdálo se, že může zápas ovlivnit. Nicméně Bohumín i přes tuto nevýhodu dokázal udržet klid a soustředit se na hru.

Závěr zápasu byl pro Svinov hořký. Po tak slibném začátku a následné prohře 2:3 bylo cítit ve vzduchu zklamání, které dopadlo především na Davida, který musel těsně před koncem nečekaně vystřídat a utéct. Ale hej, to je sport - někdy slavíte, a jindy... no, utíkáte blít.

Doplnění Arnošta: Do 3 setu nastoupil Borec místo zraněného Vojty a šel na post blokaře a Karlos na smeč. Za stavu 8:9 pro soupeře vznikla debata mezi kapitánem Bohumína a rozhodčím a vyústilo to v červenou kartu a srovnání setu na 9:9. Od té chvíle soupeř vždy vedl, my to srovnávali do stavu 19:22 pro bohumín, kteý pak vedl 24 :19. Podařilo se nám srovnat na 24:24 a pak nastala tahanice o každý bod. Jednou jsme mohli set ukončit my, potom zase soupeř a tahanice byla do stavu 28:28. Potom soupeř zvýšil na 29:28 a pro nás smolným míčem set získal pro sebe. To nás rozhodilo, soupeři se začalo dařit jak na útoku, tak i v perfektním poli a v poklidu set vyhráli. V 5 setu byl soupeř opět lepší a za stavu 7:11 odešel z hřiště David jako blesk, nastoupit musel Vojta a set jsme jiož nedokázali zvrátit v náš prospěch. Po zápase jsme zjistili, že david seděl na WC s žaludeční nevolností a pobyl si tam i v době, kdy se kluci stačili osprchovat.

Sepsal(a): Martin P.
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Stará Bělá : TJ Sokol Svinov 3:2 (-21, 19, 16, -19, 11)28.11.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Kuba, David M., Aleš Blok: Džjura, Petr S. Účko: Kuba, David M., Aleš

Vzhledem k naší, nejmenší nutné, účasti na zápase a postavení Bělé na čele tabulky jsme do "squashové" haly přijeli s očekáváním rychlého zápasu. Zřejmě proto jsme začali uvolněně, a ani se nenadáli a s přehledem první set vyhráli. V dobrém výkonu jsme pokračovali i v tom druhém, bohužel jsme si ale ve dvou vlnkách nechali domácí bodově odskočit a už jsme je nedotáhli. To se navíc opakovalo i v setu třetím, který nám vůbec nevyšel. Zbraně jsme ale nesložili, čtvrtou sadu jsme pro změnu vyhráli my a muselo se do tie-breaku. V něm nás za stavu 9:10 rozhodil sporně nepísknutý aut soupeře a konec nám utekl.
Myslím si, že to celkově byl fajn zápas a že jsme si zahráli dobře a vydatně. A hlavně jsme tentokrát všichni odešli po svých; sice budou někteří muset do příště doléčit ustřelená záda a naražený malíček, ale to jsou ve srovnání s únorem prkotiny.

Sepsal(a): Džjura
Rozhodčí: Petr Košnovský

Šenov : TJ Sokol Svinov 2:3 (19, -12, -15, 21, -12)07.11.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba, Ríša Blok: Džjura, Karlos Účko: David M. Bez pozice: Petr S.

Byl to zápas jako na houpačce, ale kvůli zavřeným silnicím dobrodružství začalo už cestou do Nové Bělé, kde Šenov hraje. Přesto jsme se do tělocvičny dostali včas na to, abychom mohli sledovat správce haly, jak staví sako "domácím". Ti navíc nebyli komplet ještě ani v čase oficiálního začátku zápasu, takže jsme začínali později. To asi zapříčinilo naše přerozcvičení a možná tím nám první set unikl. Před druhým setem se na chvíli Kuba proměnil v trenéra a prohlásil, že buď musíme začít lépe sbírat míče v poli, nebo je pokládat, a že navrhuje to druhé, protože to první nám nejde. Sice tím soupeře velmi pobavil, nicméně my jsme si jeho pokyn vzali k srdci a další dva sety jsme suverénně vyhráli. Bohužel ve čtvrtém setu jsme trochu polevili a šenovští nás přehráli. V tie-breaku jsme si ale od začátku vybudovali náskok a ten udrželi až do konce.

Sepsal(a): Džjura

TJ Sokol Svinov : TJ Kunčičky 3:0 (23, 14, 17)02.11.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Kuba Blok: Džjura, Borec, Petr S., Karlos Účko: David M. Libero: Karel Bez pozice: Aleš
Diváci: Zapisoval a fandil Arnošt

Na zápas jsme se sešli opět v hojném počtu a blokaři jsme se sešli pro jistotu rovnou čtyři. Naštěstí zápas probíhal víceméně pod naší taktovkou a soupeř se kromě prvního setu moc nedostal do hry. Ovšem nedala se mu jako obvykle odepřít houževnatost a dobrá hra v poli, kdy mnohdy naše smrtící smeče prostě nějak zvedli a musím pochválit všechny, že jsme míč vždy dokázali nakonec složit a výměnu dohrát. Snad jen v prvním setu soupeř vzdoroval o něco víc. Poté co však Vojta dostal baňu do hlavy a zbytek setu na soupeře laškovně bolavým okem pomrkával přes síť jsme znervózněného soupeře v koncovce přemohli. Prohraný set Kunčičky zlomil a zbytek zápasu už příliš nevzdoroval.

Sepsal(a): Petr S.
Rozhodčí: Ivan Štefek

TJ Sokol Svinov : SOU Ostrava 0:3 (-22, -18, -23)19.10.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Ríša Blok: Džjura, Borec, Karlos Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Arnošt a Ríšova rodinka

Dneska to bylo k vzteku. Občas jsme sice měli pár světlejších chvilek, ale vlastně nám od samého začátku soupeř unikal a my ho jenom marně naháněli. Většinou jsme byli pod dekou, až to vypadalo, jako bychom se na hřišti ani neviděli, nebo naopak viděli, ale poprvé (za sebe říkám, že mi pauza od února na formě moc nepřidala). Navrhuju na zápas rychle zapomenout. A příště přijít s lepší náladou a udržet si ji, i kdyby se ne vždycky mělo dařit.

Sepsal(a): Džjura
Rozhodčí: Petr Košnovský (známka 1)

VSK VŠB - TU Ostrava B : TJ Sokol Svinov 3:1 (-21, 21, 25, 22)12.10.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Vojta, Martin P., Kuba Blok: Džjura, Petr S., Aleš Účko: David M. Libero: Karel
Diváci: Arnošt, Mořkovic rodina a dcerka Terka.

První komplikace se začaly objevovat již při příjezdu k hale, kdy někteří z nás museli improvizovat s ohledem na nedostatek parkovacích míst. Tímto bych se chtěl pochlubit, že jsem přispěl do městského rozpočtu, a to ve formě blokové pokuty (a nebyl jsem sám). Na zápase jsme se sešli v hojném počtu, takže nebylo nutné vymýšlet žádné alternativy v postavení. Současně dorazilo i dost fanoušků, takže někteří z nás měli o motivaci (čti rozptýlení) postaráno. Ačkoliv celkový výsledek nám nepřinesl do tabulky žádné body, já osobně jsem odcházel s pocitem, že jsem si dobře zahrál, zápas byl vyrovnaný, bohužel jsme v koncovkách tahali spíše za kratší provaz, ale třeba nám příště bude přát více toho štěstíčka anebo prostě budeme hrát lépe než soupeř (rezervy tam máme) a dotáhneme to úspěšně až do konce. Ačkoliv to tak někdy na hřišti nevypadalo, protože se někteří cítili občas frustrovaně, tak za mě nikdo nedělal žádné velké boty, spíše naopak, s ohledem na to, že řada z nás dlouho nehrála, tak podle mě předvedli výkon, za který se nemusí (moc) stydět. A současně lze očekávat, že to bude lepší a lepší. Určitě bych chtěl pochválit Jirku, za to, že po tak dlouhé době, co nehrál, tak do zápasu nastoupil s naprostou pohodou a hrál, jako by žádné zranění v minulosti ani neměl. A samozřejmě si zaslouží pochválit ti, co podávají rutinně chvályhodný výkon, a to např. Kuba, David, Soki apod.

Na závěr bych chtěl dodat, že hrajeme pouze městský přebor, o nic nejde a určitě tím nechci říct, ať se na to vykašleme, ale byl bych rád, kdybychom se scházeli pro radost ze hry, kdy se budeme povzbuzovat, dávat si konstruktivní rady a prostě si to užijeme. Podle mě to povede i k lepším výsledkům.

PS: Příště prosím vezměte někdo flašku, někteří hráči měli abstinenční příznaky a nedokázali ze sebe tak vydat to nejlepší. :)

Sepsal(a): Vojta
Rozhodčí: Petr Košnovský

TJ Sokol Svinov : VK Polanka nad Odrou 3:1 (21, 21, -22, 31)05.10.2023

Sestava: Nahrávka: Soki Smeč: Kuba, Ríša Blok: Bob, Džjura, Petr S., Karlos Účko: David M.
Diváci: Arnošt a Karel

V druhém kole jsme na domácí palubovce přivítali posledního loňského soupeře z Polanky, kterému jsme měli co oplácet. Všichni na hřišti i mimo něj si uvědomovali, že musíme dát Arnoštovi dárek k narozeninám. A tak to i první dva sety vypadalo. V obou setech byl průběh vyrovnaný, ale jen do stavu 20:20. Pak se nám v obou případech podařilo koncovku strhnout na naši stranu.

Za stavu 2:0 jsme s obměněnou sestavou a optimismem nastoupili k třetímu setu. Na lavičce zůstali blokaři Bob s Karlosem. Místo nich naskočili Petr a Džura. Né, že by to byl špatný tah, ale soupeř využil naší nesehranosti a set si v koncovce vzal pro sebe.

Do čtvrtého setu jsme nastoupili s pokorou, ale hlavně s myšlenkou, že opravdu nechceme znovu hrát tie-break. Set byl vyrovnaný natolik, že se opět rozhodoval v koncovce, která ale vypadal spíš jako další set. Za stavu 29:29 se podařilo Bobovi a Sokimu, zablokovat nejproduktivnějšího, ale značně unaveného smečaře.

Historie se neptá a stav 3:1 byl dostatečnou náplastí, ale hlavně dárkem pro Arnošta k narozeninám.

Pochvala patří všem za vynikající výkon a výdrž. Hlavní pochvala však patří Karlovi za historicky první elektonický zápis, díky kterému jsme zvládli odehrát i jarní zápas s Polankou. Oficiální zápis ve VISu by 6:2. Díky Karle :)

Sepsal(a): Karlos
Rozhodčí: Ivan Štefek (známka 1)

TJ Sokol Svinov : VA mládeže Havířov 2:3 (-24, 19, -14, 22, -18)21.09.2023

Sestava: Nahrávka: David M. Smeč: Kuba, Aleš, Ríša Blok: Bob, Petr S. Účko: Fuča Bez pozice: Borec
Diváci: Zápis Arnošt, jako divák se přijel podívat Karel po návratu ze služební cesty.

Havířov přijel v silné sestavě s hráči z kraje i 2. ligy. Věkový průměr měl minimálně o 10 let menší. To nás však nemohlo zastavit k pokusu získat první body do tabulky. Na první zápas jsme se moc těšili a byli jsme hodně nabuzeni.
Všechny sety, kromě třetího, se odehrávaly v podobném duchu. Sety byly vyrovnané, každý bod byl důležitý. Ve třetím setu udělal soupeř dlouhou šňůru bodů, kterou jsme již nedokázali stáhnout. Vyrovnanou hrou jsme se dostali do tiebreaku, ve kterém jsme o pár bodů i vedli, nicméně soupeř povolal zpět střídajícího jejich nejlepšího hráče a těsným rozdílem jsme prohráli.
Pochvalu zaslouží všichni hráči za obětavou hru, krásné akce i kvalitní servis.

Sepsal(a): Borec
Rozhodčí: Ivan Štefek